torstai 31. tammikuuta 2013

Englannin tunteja ja heinasirkkoja





Paasin vihdoin aloittamaan varsinaisen harjoitteluni ja takana on nyt 2 x 2 oppituntia. Viimeisimman pidin aivan yksin ja jannitin aika paljon sita ennakkoon, mutta kylla se sitten sujui ihan mukavasti. Eipa sita pari vuotta sitten olisi osannut ajatella, etta tulisin opettamaan englantia Brasiliassa. Suunnittelemme tunnit etukateen aikataulun ja sisallon suhteen, mutta kuten arvata saattaa asiat eivat kovin usein mene niin kuin on suunnitellut. Tunnit ovat kovin erilaisia kun Suomessa mitkaan kielen tunnit, paljon rennompia ja elavaisempia.  Tai ainakin on tavoitteena tehda niista sellaisia. Eraanlaista itsensa voittamista tuo opettaminen on, etenkin kun sen tekee yksin. Olen tehnyt monenlaista tyota, mutta tama on kylla aika uusi aluevaltaus.

Tahan asti taalla olen nahnyt liskoja, isoja perhosia, tuhatjalkaisia, sellaisia torakan nakoisia allottavia kuoriaisia ja uusimpana valtavan ison heinasirkan, joka kylla taisi joutua talon kissan poikaystavan saaliiksi. Ja tietysti karpasia, itikoita ja muurahaisia. Moskiittoverkosta huolimata jalat on taynna itikansyomia. Jospa tuo Off auttais myos taalla etelanmailla.

Olen myos syonyt PALJON riisia ja papuja, lahes joka paiva. Valilla myos pastaa ja soijarouhe-kasvisruokaa ja joskus harvoin kanaa ja lihaa. Kuvittelen olevani kohtuullisen hyva kokki, mutta taalla rajallisten resurssien puitteissa se on aika haastellista. Mutta kylla se hyvin nayttaa onnistuvan paikalliselta Kellylta, joka pitaa meille kokkaustunteja.

Ja loppukevennyksena kerrottakoon kokemuksia mun viime tunnilta. Oppilaani pyysi kauniisti voisiko menna vessaan (restroom) ja mina kuulin, etta ravintolaan (restaurant)... Vastasin hanelle, etta et kylla voi, koska meilla on oppitunti... Kylla poikaraukka sitten paasi viimein vessaan kun ymmarsin mita han tarkoitti... :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti